رعایت نکات نگهداری و مراقبت از مبل می تواند سبب بهبود طول عمر و زیبایی ظاهری ان برای طولانی مدت شود. با کاهش اسیب های وارده به مبلمان و انجام اقدامات پیشگیرانه می توانید هزینه های ترمیم و تعمیرات مبل را کاهش دهید.
مسئله مهمی که در زمینه مراقب از مبلمان وجود دارد، متفاوت بودن روش های مراقبت و نگهداری از انواع مبلمان است. به عنوان مثال نکات و روش هایی که برای حفاظت از مبل چرمی در برابر فرسودگی و اسیب وجود دارد، برای مبلمان پارچه ای توصیه نمی شود.
جهت مراقبت بهینه و استفاده طولانی مدت برای انواع مبلمان یک سری نکات عمومی وجود دارد که به راحتی می توانید با انجام انها از فرسودگی مبلمان خود جلوگیری کنید. مبلمان بر اساس ساختار و جنس رویه به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هر کدام از انها نکات ویژه برای نگهداری و نظافت رویه خود دارند.
مبلمان نقش اساسی را در تامین اسایش و ارامش محیط داخلی دارند، مسئله ای که بسیار حائز اهمیت است یادگیری نکات مراقبتی انها است. درصد بالایی از مبلمان که برای نوسازی و انجام تعمیرات مبل به کارگاه ها ارسال می شوند به دلیل عدم رعایت نکات جزئی است که به مرور زمان مبلمان را دچار اسیب جدی کرده اند.
در صورت رعایت نکات اختصاصی و عمومی نگهداری مبل دیگر لازم به پرداخت هزینه های تعمیر و تعویض مبلمان نخواهد بود و یا حداقل تا سالیان طولانی نیاز نخواهند شد.
نگهداری و مراقبت از مبلمان در واقع یک هنر برای خانم های خانه دار می باشد که باعث افزایش طول عمر مبل و حفظ جلای ظاهری ان می شود. افرادی که توجه ای به این نکات ندارند، بیشتر از سایر متحمل هزینه تعویض و ترمیم مبل می شوند.
نکات عمومی و مهم نگهداری مبلمان
مبلمان براساس جنس کلاف، ساختار ظاهری و جنس رویه به انواع مختلفی تقسیم می شوند و در مکان های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. خانه، اداره، باغ، رستوران و … محیط هایی هستند که مبلمان مبل در انها قرار می گیرند، اگر به درستی از انها مراقبت نکنید، مجبور خواهید بود انها را به صورت سالیانه تعویض کنید.
در صورت نگهداری صحیح و اصولی از مبلمان نه تنها زیبایی و جلای انها کاهش پیدا نخواهد کرد، دوام و ماندگاری انها نیز افزایش پیدا می کند. مهمترین نکات نگهداری و مراقبت از مبلمان کدامند :
نظافت و گردگیری دوره ای مبلمان
گرد و خاک اصلی ترین و مهمترین عاملی فرسودگی مبلمان هستند و اولین نکته در نگهداری و مراقبت از مبلمان گردگیری و نظافت دوراه ای ان می باشد. گرد و خاک باعث ایجاد اسیب جدی به بافت و پارچه مبلمان می شود، فرسودگی و تغییر رنگ رویه اسیب هایی هستند که مبلمان شما را تهدید می کنند.
این اسیب بیشتر بستگی به شرایط اب و هوایی منطقه دارد، مناطقی که گرد و خاک بیشتر باشد این اسیب ها بیشتر متوجه مبل شما خواهد شد.
تعویض پارچه مبل در کارگاه های تعمیرات مبلمان بیشتر مختص مبلمانی است که دچار فرسودگی و رنگ رفتگی شده اند که بر حسب نیاز مشتریان مبل را نوسازی می کنند.
جارو برقی و دستمال های مخصوص بهترین ابزار ممکن برای گردگیری مبلمان هستند. به هیچ وجه از دستمال های مرطوب برای گردگیری مبلمان استفاده نکنید. رطوبت می تواند سبب پوسیدگی چوب مبل و ایجاد لکه روی پارچه ان شود.
موقعیت مکان قراری گیری مبل
مبلمان نقشی مهمی در طراحی دکوراسیون داخلی دارند و نقطه تمرکز ان نیز محسوب می شوند. فرقی نمی کند که نوع و جنس رویه مبلمان شما چیست، جنس ان از هر نوعی که باشد نباید انها را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید.
در مکان های که محیط شما نورگیر است، مبل را از پنجره ها دور نمایید، چرا که نور خورشید می تواند باعث تغییر رنگ و پوسیدگی پارچه مبلمان شما شود.
همچنین مجاورت مبلمان با وسایل گرمایشی نیز مانند بخاری، شوفاژ و رادیاتور توصیه نمی شود. گرما می تواند باعث خشکی چوب مبل و در نهایت ترک یا شکستگی ان شود.
سرما بیش از حد نیز برای مبلمان مضر می باشد، مکانی را برای انها انتخاب کنید تا در مجاورت گرما و سرمای بیش از حد نباشند. اثر بیش از حد هر یک از این موارد بافت چوب مبلمان را در معرض خطر قرار می دهد.
نگهداری مبلمان از اسیب های گرما و سرما بیشتر برای مبلمان چرمی توصیه می شود، چرا که چرم بیشتر به این موارد حساس بوده و با سرما و گرما ترک بر می دارد.
نحوه شستشوی انواع مبل
روش دیگری که برای نظافت و لکه بری مبلمان وجود دارد، شستشوی انها توسط مواد مخصوص است. هر کدام از مبلمان توسط مواد مخصوص و ویژه ای شستشو داده می شوند که این موارد معمولا از طریق برچسب های روی مبلمان و بروشور ها به اطلاع شما می رسد.
نکته بسیار مهم برای شستشو این است که به هیچ وجه از مواد شیمیایی و ترکیبات انها استفاده نکنید. مواد شوینده را سازگار با جنس مبلمان خود انتخاب نمایید تا به بافت و رنگ پارچه مبلمان شما اسیب وارد نشود.
برای نظافت و شستشو انها می توانید از اب و صابون به همراه دستمال نرم استفاده کنید. همچنین عمل شستشو را با دست انجام دهید، ماشین های لباس می تواند باعث تغییر شکل و چروکی پارچه و کوسن مبل شود.
نکته اخر اینکه پس از شستشو انها را در معرض افتاب قرار دهید تا کاملا خشک شوند. رطوبت و اب می تواند باعث پوسیدگی و فرسایش چوب مبلمان شما گردد.
استفاده کاور برای مبل
مرسوم ترین و راحت ترین روش نگهداری و مراقبت از مبلمان استفاده از کاور برای پوشش سطوح مبل و کاهش اسیب های وارد شده به ان ها است. بسیاری در مواقعی که استفاده ای از مبل نمی شود، برای کاهش صدمات و جلوگیری از نشستن گرد و غبار روی انها از کاور استفاده می کنند.
در انتخاب کاور نیز دقت نمایید تا نتیجه ای عکس رخ ندهد، به عنوان مثال کاور های پلاستیکی باعث سایش رویه مبل می شوند.
عدم استفاده از اجسام سنگین و نوک تیز در مجاورت یا روی مبل
نکته دیگر برای مراقبت و نگهداری از مبلمان عدم قرار دادن اجسام سنگین و نوک تیز روی مبلمان است، این وسایل می تواند باعث پارگی رویه و شکستگی پایه های مبلمان شما شود.
برس و دستمال های زبر نیز برای نظافت مبلمان توصیه نمی شود. خط و خش های ایجاد شده روی قسمت های چوبی و رویه به راحت رفع نمی شوند.
از نشستش و قرار دادن جسم سنگین روی دسته مبل جدا خود داری کنید. شکستگی و ترمیم دسته مبل و اتصال محکم ان روی مبلمان بسیار سخت و زمان بر است.
جابجایی مبلمان
در صورتی که تمایل برای تغییرات دکوراسیون محیط خود دارید، حتما به طور کامل مبلمان را از زمین بلند کرده و سپس انها را جابجا کنید. در مواردی که مبلمان برای نوسازی به کارگاه تعمیرات مبل ارسال می کنید، از پرسنل حمل و نقل شرکت مورد نظر درخواست کمک نمایید.
استفاده از براق کننده و جلا دهنده ها
در بحث نگهداری و مراقب مبلمان مواد و ترکیباتی وجود دارند که می توان با استفاده از انها از کاهش جلای مبلمان جلوگیری نمود. اسپری ها و واکس هایی که برای جلای مبلمان مخصوصا مبل چرمی وجود دارند، باید به صورت دوره های 6 ماهه و یا سالی یکبار استفاده شوند.
بدون دیدگاه