امروزه بسیاری از شرکت های تولیدی و تعمیرات مبل به کمک شما امده اند تا بتوانید مبل اسیب دیده خود را به راحتی تعمیر کنید و یا اینکه به سلیقه خود تغییراتی در ظاهر و باطن انها بدهید.
به یاد داشته باید که حتی اگر مبلمان شما تحت ایده ال ترین شرایط ممکن ساخته شده باشند و در نقطه ای مناسب از خانه قرار بگیرند نیز پس از مدتی فرسوده شده و نیاز به ترمیم و تعمیر پیدا می کنند و یا ممکن است پس از مدتی از سبک و طرح مبلمان خود خسته بشوید و در صدد تعویض ان برآیید.
روش های مختلفی برای تعمیرات و نوسازی مبلمان وجود دارد که در ادامه به معرفی مهم ترین و متداول ترین این روش ها خواهیم پرداخت که توسط افراد خبره و مجرب در کارگاه ها انجام می شوند و برخی از انها را می توان به راحتی در منزل انجام داد.
رنگ امیزی مبلمان
شاید از ابتدایی ترین و راحت ترین کارهایی که برای تعمیر و نوسازی مبل استفاده می شود سمباده کاری و رنگ امیزی قسمت های چوبی مبل می باشد که با جداسازی قسمت های چوبی از سایر بخش ها رنگ و لعابی جدید به ان می دهند.
قبل از شروع این کار حتما باید توسط یک سنباده ناهمواری های چوب و رنگ زیر را از بین برد و اگر در منزل این کار را انجام می دهید یک رنگ استری و یک رنگ نهایی کفایت می کند.
تعویض رویه مبل
در روشی دیگر برای تغییر در طرح مبل لازم است رویه مبل و قسمت های پارچه ای مبل متناسب با سلیقه مشتریان تعویض گردد که این کار در منزل بسیار سخت است چرا که باید پارچه به صورت کامل و محکم روی مبل قرار گیرد.
تغییر جلوه یا افکت
از روش های مرسوم دیگر که جایگاهی ویژه در صنعت تعمیر مبلمان به خود اختصاص داده است تغییر افکت یا تغییر جلوه چوب مبمان می باشد که غالبا همراه با رنگ امیزی است.
در این روش می توان یک دست مبلمان کلاسیک نامرغوب و ارزان را تغییر داد و ان را تبدیل به یک دست مبلمان انتیک و با ارزش کرد ، وایت واش ها ، ورق طلا ( همچنین مس و نقره) و پتنیه های مختلف از انواع تغییرات در این زمینه هستند.
تکنیک پاپیه ماشه
در این روش می توان صندلی های کهنه و قدیمی را به یک شیء دوست داشتنی تبدیل کرد ، اصل کار تکنیک پاپیه ماشه چسب و تیکه های کاغذ روزنامه می باشد ، شاید این تکنیک را بیشتر با حجم کاری کوچک تر مثل قلمدان و یا گلدان بشناسید.
در این روش کلیه سطح کار را با روزنامه توسط سریش می پوشانند و پس از خشک شدن چسب سمباده کاری ، رنگ کاری و ایجاد نقش و نگار روی ان اغاز می شود.
استنسیلها و شابلونها
در این روش با استفاده از انواع استنسیلها و شابلونها می توان نقش های زیبایی را روی کناره های مبل ، دسته مبل و قسمت های چوبی مبل به کار برد.
برای اینکه مبل جلوه ای زننده نداشته باشد از رنگ های مشابه رنگ زمینه و یا رنگ های متضاد استفاده می شود.
پولیش مبل
برای از بین بردن خراش های روی مبل از پولیش های مخصوص مبلمان استفاده می کنند و پولیش زدن روشی برای ترمیم خراش های روی مبل و تغییر رنگ مبل است.
پولیش در واقع ماده ای است که بسته به نوع استفاده و کاربرد به صورت مایع ، خمیر و اسپری روی سطح اعمال می شوند و باعث از بین رفتن الودگی و خط و خش می شود.
تقویت یا تعویض فوم و اسفنج مبل
یکی دیگر از روش های تعمیر مبل ، تعمیر یا تقویت فوم و اسفنج مبل می باشد ، اگر مبلمان شما نشست کرده است دلیل ان خرابی فوم و اسفنج مبل می باشد.
تعمیر کاران مبل در چنین مواقعی از دو روش برای ترمیم ان استفاده می نمایند که یک روش این است که اگر فوم و اسفنج مبل شما از بین رفته باشد انها رابا فوم های سرد و یا گرم تعویض می کنند که بستگی به بودجه شما دارد ، فوم سرد به دلیل استحکام و مرغوبیت بالا گرانتر از فوم های گرم است و دیر تر خراب می شوند.
روش دیگر تقویت فوم و اسفنج مبل است و در این حالت فوم و اسفنج جدید به ان اضافه می کنند و حتما باید توسط افراد ماهر صورت گیرد تا مبل کاملا یک دست و هموار شود و دچار فرورفتگی و بر آمدگی نشود.
تعمیر و تعویض فنر مبل
برخی از مبلمان قدیمی به دلیل اینکه ممکن است فنر های ان کج یا شکسته شده باشند به مرور زمان نشست می کنند ، در کارگاه توسط دستگاه های مخصوص تعمیر و یا به ضرورت انها را تعویض می نمایند.
تعمیر چوب مبل
یکی از رایج ترین روش های تعمیر مبل ، تعمیر قسمت های چوبی مبل نظیر دسته ها ، پایه ، تاج و… مبل است ، در برخ موارد این بخش ها دچار خراش و شکستگی می شوند و حتما باید ان قطعه تعویض گردد و یا اینکه توسط ابزار هایی مانند چسب چوب ، اره ، بست ها و … تعمیر شوند.
بدون دیدگاه